lördag 31 januari 2009

DN rapporterar om att en ny ordförande har valts för the GOP!

En svart man och det enda som snurrar runt i huvudet justnu är inte om detta är lite copycat syndromet?
Valet 2008 i USA handlade ganska mycket om change, förändring, och jag undrar inte om det är så att mycket gick Obamas väg för att motkandidaten var motsatsen till change, nämligen en väldigt rik och väldigt vit gammal snubbe.

Så nu har man alltså valt en ung, fräsch och svart man för ordförande för det republikanska partiet, och det första han gör att referera till Abraham Lincoln! Kunde man inte vara liiite mer originell? Kunde man åtminstone inte ha väntat till efter det att Obama får sin första, riktiga motgång för att påminna folk om var Lincoln, Obamas hjälte, står partipolitisk.

Men det är väl roligt att nya ansikten kommer in i den amerikanska politiken även om det är lite väl uppenbart att han är bara någon skyltdocka, medans de gamla hökarna fortfarande styr och ställer i bakgrunden.
Det ska dock poängteras att det faktiskt fanns en svart presidentkandidat under de tidiga månaderna av primärvalet. Folket, detta är Alan Keyes, Alan Keyes, meet the people.

Ska bli roligt att se hur Jon Stewart och Stephen Colbert kommer att behandla detta i sina program.

Ett stort plus är att den totala image-förändringen som politiken i USA går igenom. En svart president och en svart oppositionsledare. Kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar