lördag 31 januari 2009

S we can, ohh but we shouldn't

Så har det en än gång slagit slint.
"Halloween är en amerikansk tradition. Nu har turen kommit till oss" förkunnade en affisch inne på det som då var MatEX, när halloween introduceras i Sverige av de mer kommersiella krafterna som finns.
Ett antal år sedan, i en viss...jag-vet-inte-vad från Mona Sahlins sida så har turen kommit till politiska kampanjer! DN rapporterar att Sahlin har använt sig av den amerikanska modellen över publika anföranden, nämligen med folk på läktare bakom talaren. Vilket för oss till frågan: Är det bra platser?
Dessutom, om vi bortser från Almedalsveckan, hur många är det som dyker upp på sådan politiska tal? Det finns nog inget så deprimerande som halvtomma läktare och det lär nog inte se bättre ut bakom en person som försöker hålla ett tal.
Jag är rädd att denna modell över hålla tal endast funkar over-there, ty svenskens "offentliga" entusiasm är inte lätt att frambringa, förutom under Davis Cup matcher.

Det enda bra som man kan säga är att det verkar som om Sahlins talskrivare äntligen har fått göra det han/hon är bäst på, nämligen att skriva tal! Jag har länge misstänkt att politiker själva skriver sina tal med varierande resultat. Förvisso så finns det vältaliga politiker (Palme) men de är alldeles för få.
In kommer då talskrivaren som älskar att skriva tal som kickar ass!
Alliterationer, bombastiska uttryck och S we can!

S we can?!

S we can är det nog det löjligaste uttrycket jag har sett! Visst, jag har inget emot att man apar efter vissa delar av den amerikanska valrörelsen. Entusiasmen, gräsrötterna och framförallt det enorma intresset som det genererar över hela världen är alla saker som man bör sträva efter i alla länder på denna jord. Men när man plagierar ett sådant uttryck kan resultatet endast bli ett stort pladask. S we can, my ass! Det blir bara löjligt och dumt. Jag har inget emot slogans, men då ska det vara originella grejer!"

Sen kommer vi till det roligaste delen...S we can= swecan! En organisation som mer eller mindre är för legaliseringen av marijuana!

Socialdemokraterna har idag avslöjat sin nya strategi för att locka till sig unga väljare. S we can.

Nu är det bara för moderaterna att komma på sin grej...får jag föreslå "Mmmm....skattesänkningar..."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar