tisdag 24 februari 2009

skit i SAAB och 4000 jobb, nu satsar vi på soc. familjer!

Ska man verkligen se in politiska följder i kronprinsessan giftemål med Westling?

Ja.

Det är ingen större nyhet att 2010 kommer nog att vara lite som 2009, fast light-version. Vad man då behöver är en jäkligt stor distraktion från verkligheten och vad är bättre än ett kungligt bröllop?

Reinfeldt och company lär ju sola sig i glansen, till den grad att en lätt solbränna kommer att infinna sig på Reinfeldts kala hjässa.

Jag tycker att det är synd att just detta bröllop kommer att se just under valupptakten. Det kommer inte förvåna mig om att Reinfeldt och hans gelikar kommer att använda det uppsving som monarkin kommer att få för att själva bli återvalda.
Skulle vara roligt att få höra Hägglunds "äktenskapet är mellan make och maka, alltså mellan kvinna och man...eller jag menar självklart, mellan man och kvinna".
Undrar vad Ohly säger?
Borde inte en sådan som Ohly (en kommunist) vara emot monarki? Om hans skulle följa Marx läror så borde han inse att monarkin är en rest från det klassiska klassamhället och torde därefter be dem dra åt helsefyr, alltså avskaffa monarkin. Men trots att han verkar det, så är inte Ohly okänslig för vad den gemene personen tycker; Nog kommer han att lyckönska paret och stå och hurra för monarkerna när de seglar förbi i sin apnya Lexus, vars värde är ca 3 gånger mer än vad CSN ger en student under hans hela studietid.

För övrigt tycker jag att det är jävligt drygt av kungen att säga att det är en speciell dag idag för Sverige..nä, det är en speciell dag för den svenska kungafamiljen Bernadotte-Sommerlath, men inte för Sverige. Inte egentligen.

Det kommer även lägligt för regeringen denna kungörelse. Under de senaste veckorna har det endast handlat om SAAB och dess kollaps. Tyvärr har den debatten alltför lite handlat om vad det skulle innebära för den svenska imagen och nationella självbilden.
Jag tror att en arbetare på golvet sa det bäst: "Vi har tillverkat bilar för läkare och advokater, när vi borde ha tillverkat mindre och snålare bilar".(Kollat runt ganska mycket för källan, men inte kunnat hitta den).

Nä, nu väntar tvätten.
Kan ju lugnt påstå att denna dag har gjort mig än mer republikan. Tyvärr kommer jag att få dras med alla rojalister som tycker att det är roligt med kungabröllop...face it, de bryr sig inte om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar